min

Tags in dit artikel

, ,

David Perry van Gaikai heeft Europa gekozen als eerste regio voor een bèta van de online service Gaikai. Gaikai is een service vergelijkbaar met OnLive en streamt ook spellen via het internet.

Europa is gekozen omdat alle drie van de oprichters van Gaikai uit Europa komen. En omdat de regio heeft getoond erg enthousiast te zijn over de service. In tegenstelling tot bij de service OnLive kunnen de Europeanen dus wel deelnemen aan de gesloten bèta. Inschrijven kan hier, het is overigens wel een vereiste dat je achttien bent en goed bent in het ‘kapotmaken van dingen’.

Perry wil de servers "op hun knieën brengen" tijdens de bèta, zodat hij weet hoeveel servers er nodig zullen zijn. Ook wil hij oudere computers testen, zodat er een zo breed mogelijk publiek kan worden aangesproken.

Gaikai zal volledig via de browser gaan plaatsvinden, er is geen speciale software of hardware nodig en vereist alleen de laatste Adobe Flash player. De bèta is nog niet van start, maar als je jezelf aanmeldt krijg je vanzelf te horen wanneer deze van start gaat.