De digitale Apple Store is van een update voorzien waardoor een nieuwe versie van de meest recente iPod touch verschijnt. Het gaat om een goedkopere variant met 16GB opslagcapaciteit..

Apple introduceerde de vijfde generatie van de iPod touch enkel in varianten met een opslagcapaciteit van 32GB en 64GB. Dat zorgde voor hoge introductieprijzen. Wel bleef de 16GB-versie van de vierde generatie te koop zodat Apple’s aanbod wat budgetvriendelijker bleef.

Met de komst van de 16GB-variant van de vierde generatie iPod touch is de derde generatie definitief van het toneel verdwenen. Om de kosten te drukken heeft Apple er overigens voor gekozen om de 16GB-versie niet te voorzien van een camera aan de achterkant, evenals het bevestigingspunt voor een polsbandje.

In tegenstelling tot de duurdere varianten is deze iPod niet in kleuren te bestellen. Men moet het doen met één versie met een zwarte voorkant en zilveren achterkant. Verdere specificaties blijven hetzelfde: een Apple A5-processor, een 4 inch Retina-scherm en een FaceTime HD-camera.

De iPod touch met 16GB opslagcapaciteit kost in de Benelux 239 euro.