Google heeft een nieuwe versie van internetbrowser Chrome uitgebracht. Versie 27 van Chrome is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux en brengt een aanzienlijke snelheidsverbetering met zich mee.

Het laden van internetpagina’s verloopt met Chrome 27 vijf procent sneller. De snelheidsverbetering is te danken aan de introductie van een betere verdeling van taken. Vijf procent is op het eerste oog misschien geen grote winst, maar als je je bedenkt hoe snel Chrome al is, is zo’n winst toch een hele prestatie.

Met versie 27 worden ook nieuwe functies toegevoegd aan de browser. Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van de Sync FileSystem API; een offline opslagmodelijkheid waarmee Chrome-apps in hun eigen sandbox automatisch data synchroniseren op verschillende systemen. Verder introduceert Chrome 27 ook verbeteringen in de spellingscorrectie en voorspellingen van de Omnibox.

In Chrome 27 worden 14 beveiligingsproblemen opgelost. De vinders krijgen hiervoor vergoedingen die uiteenlopen van 500 tot 3133,70 dollar.

Voor het installeren van Chrome 27 hoef je de browser enkel op te starten, waarna de update wordt binnen gehengeld. Ook kan je de browser downloaden vanaf Google’s website.