2min

Tags in dit artikel

, ,

Beta-testers worden nu getrakteerd op mogelijkheden voor het delen van schermen tijdens videochats, waardoor ze hun telefoonschermen met anderen kunnen delen. Ook werkt WhatsApp aan een gebruikersnaamfunctie.

Het delen van schermen is onmisbaar geworden om te laten zien wat er op je scherm staat, of dat nu op een telefoon, laptop of desktop is. Of je nu iets deelt dat je op internet hebt gezien, een handige app demonstreert of een reisroute presenteert, het delen van schermen voegt een nieuw niveau van betrokkenheid en interactiviteit toe aan gesprekken.

De functionaliteit zal bekend zijn bij gebruikers van platforms als Zoom, Google Meet of FaceTime. Nu komt WhatsApp erbij. Volgens WABetaInfo gebruiken Android-gebruikers momenteel de schermdelingsfunctie op de WhatsApp-bèta-app.

In de versie verschijnt een nieuwe knop in de onderste balk van je videogesprek. Je wordt gevraagd om met een simpele tik te beginnen met het opnemen of casten van je WhatsApp-scherm. Vervolgens selecteer je “Nu starten”.

Je deelt naadloos je scherm met je chatpartner. Als je wilt stoppen, kun je op dezelfde knop tikken.

WhatsApp ontwikkelt ook gebruikersnamen

Met deze functie kunnen gebruikers een unieke gebruikersnaam aanmaken voor hun WhatsApp-account, los van hun bestaande naam. Het is verwant aan het gebruikersnaamsysteem van Telegram. Met een gebruikersnaam kun je chatten zonder je telefoonnummer te onthullen.

Het is echter vermeldenswaard dat de gebruikersnaamfunctie nog in de kinderschoenen staat en nog niet beschikbaar is, zelfs niet voor bètatesters.

Toch suggereert WABetaInfo dat het een waardevol alternatief kan zijn voor telefoonnummers, vooral voor privacybewuste personen.

Lees ook: Nieuwe WhatsApp-feature zou chats meer privacy moeten geven