1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er zijn een aardig aantal games die geweld of grof taalgebruik bevatten. Eerst was er spraken van dat Call of Duty: Modern Warfare door het geweld verboden zou worden. Maar nu hebben ze bij Assasins Creed 2 besloten om er een 18+ rating aan vast te plakken.

Zo zou de Entertainment Software Rating Board hebben besloten om er een M rating aan vast te plakken, de M staat voor Mature. Dit is in Europa 18+ PEGI rating en zal dus waarschijnlijk in Nederland ook met deze sticker verkrijgbaar zijn.

In het spel zal er nogal wat gescholden worden, zo zijn er woorden als f**k en sh*t vaak te horen in de game. Niet alleen Engelse woorden komen aan bod zo zou het ook voor kunnen komen dat er in het Italiaans wordt gescholden. Er zijn enkele zinnen uit de game die er echt voor zorgen dat er een 18+ rating aan vast komt. Enkele voorbeelden van de zinnen zijn: "The soprano is so beautiful" of "I’m in bed with her, she cries as I f**k her."

Zoals je al ziet aan de voorbeelden bevat de game buiten geweld en grof taalgebruik ook nog aardig wat seksscènes en toch wel wat minigames die hier bij horen.

Assasins Creed 2 zal 20 november in de schappen liggen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.