2min

AWS heeft onlangs AWS AppFabric geïntroduceerd. Met deze op no-code gebaseerde dienst geeft bedrijven in zicht in hun steeds uitbreidende SaaS-landschap. Via een enkele console kunnen zij hun SaaS-applicaties makkelijker beheren.

De door AWS aangekondigde dienst AWS AppFabric helpt bedrijven hun uitdijende SaaS-landschap makkelijker te beheren. Zonder dat hiervoor vaak maatwerkintegraties nodig zijn.

De dienst vermindert de complexiteit van het SaaS-landschap, geeft AWS aan. Hierdoor moet het ook eenvoudiger worden complexe zaken als productiviteit, maar ook security van deze SaaS-applicaties te verbeteren. Bovendien krijgen beheerders meer inzicht in hoe de diverse SaaS-applicaties door eindgebruikers worden gebruikt.

Functionaliteit

Via de Amazon AWS Management Console geeft AWS Appfabric inzicht in een reeks van (standaard) SaaS-gebaseerde applicaties. Voor iedere applicatie kan de dienst een standaardset van security- en operationele data aanmaken. Hierdoor wordt de inzichtelijkheid van deze applicatie verbeterd en kan worden bekeken hoe deze wordt gebruikt.

Bedrijven kunnen hiermee inzichten verzamelen die uiteindelijk de productiviteit van medewerkers verbeteren, de security uitbreiden en ook de operationele kosten omlaag brengen.

Generatieve AI-integratie

Integratie met generatieve AI van AWS Bedrock zorgt ervoor dat beheerders de werkzaamheden makkelijker en sneller uitvoeren. Vooral voor het administratieve gedeelte. De technologie helpt beheerders onder meer met het maken van vergadernotulen, het schrijven van update-mails en projectupdates.

AWS AppFabric ondersteunt nu een twaalftal bekende zakelijke SaaS-applicaties. Denk aan Asana, Atlassian, Dropbox, Okta, Slack, Smartsheet, Webex en Zoom. Binnenkort volgen meer SaaS-applicaties.

Lees ook: AWS onthult nieuw en uitgebreid securityaanbod