2min

WhatsApp heeft nieuwe functionaliteit uitgebracht voor het migreren van chatsessies naar een nieuwe smartphone. Dit kan nu met behulp van een QR-code.

Het migreren van chatsessies van een bestaande smartphone naar een nieuwe gaat nu sneller en makkelijker via een QR-code. Dit maakte de messagingdienst onlangs bekend.

Voor het migreren van de chats wordt op de oude smartphone een QR-code aangemaakt, die je vervolgens met de nieuwe scant. Dit start het migratieproces van de chatgegevens van de ene naar de andere smartphone.

Voorwaarde voor deze snellere migratie is dat twee smartphones met hetzelfde mobiele besturingssysteem worden gebruikt en er een lokaal wifi-netwerk beschikbaar is.

Snellere migratie

Volgens WhatsApp is deze methode een stuk sneller dan de bestaande migratiemethode voor devices met hetzelfde besturingssysteem. Hierbij moest er van de chats eerst een cloud back-up worden gemaakt, die bij de migratie weer werd teruggezet op het nieuwe device. De nieuwe methode start direct het migratieproces tussen beide toestellen.

Ook zijn geen tools van derde partijen nodig en blijft de data-overdacht versleuteld omdat deze alleen tussen twee devices op het lokale netwerk worden gedeeld.

Overige nieuwe functionaliteit

Ondersteuning voor het migreren van chatgegevens tussen twee verschillende mobiele besturingssystemen bestaat al, maar blijft een complexer proces.

Wel beschikt de messagingdienst sinds kort over een multidevice-feature voor een enkele account. Hierdoor kunnen gebruikers met enkel telefoonnummer hun berichten synchroniseren op meerdere devices. Dit was al sinds april dit jaar mogelijk voor meerdere telefoons.

Lees ook: WhatsApp Business groeit als kool en breidt functionaliteit uit