WhatsApp-gebruikers die meedoen aan het bètaprogramma van de populaire berichtenapp, kunnen nu gebruik maken van twee-staps-authenticatie. Zodra de functie geactiveerd is, moeten gebruikers elke keer als er een nieuwe telefoon toegevoegd wordt, een zes cijfers tellend wachtwoord invoeren.

De nieuwe twee-staps-authenticatie is volgens website Android Police ingeschakeld bij testversie 2.16.341, en op dit moment alleen beschikbaar voor Windows Phone. De optie is wel al als “verborgen” functie beschikbaar gemaakt bij iOS en Android, maar dus nog niet ingeschakeld.

Op dit moment hoeven criminelen niet heel veel te doen om een WhatsApp-account te stelen van een gebruiker. Als iemand een account registreert, wordt er naar het mobiele nummer van de gebruiker, een SMS-bericht gestuurd. Daarmee kunnen kwaadwillenden eenvoudig inloggen. De twee-staps-authenticatie maakt dit proces ingewikkelder, door een persoonlijke code toe te voegen.

Sinds juli wordt er al gesproken over de mogelijkheid van twee-staps-authenticatie in WhatsApp. De website The Android Soul vond in de code van de app bestanden die hierop wezen. Nu lijkt de functie ook tot leven te komen in testversies van WhatsApp, daarna is het de beurt aan alle WhatsApp-gebruikers.