1 min

Microsoft heeft de datalimiet voor de gratis Edge Secure Network-feature in de Edge-browser van 1 GB uitgebreid naar 5 GB. Hierdoor kunnen gebruikers meer dataverkeer via een beveiligde verbinding laten lopen.

Met de uitbreiding van 1 GB naar 5 GB kunnen gebruikers van de gratis feature meer dataverkeer veilig routeren. De Edge Secure Network-feature wordt sinds een jaar door Microsoft in zijn Edge-browser uitgerold.

Functionaliteit ESN

Met de dienst kunnen gebruikers dataverkeer via een versleutelde tunnel routeren. Dit maakt de veilige verbinding mogelijk. Op deze manier kunnen URL’s, ook die met een onveilige HTTP-verbinding, veilig worden bezocht. Voor hackers wordt het dan zeer moeilijk browsing data te onderscheppen.

Edge Secure Network vervangt niet alle VPN-functionaliteit, zoals het instellen van een favoriete locatie of toegang tot geblokkeerde streaming content. Wel kunnen zo weer bijvoorbeeld door ISP’s geblokkeerde torrent sites worden bezocht.

Routingtechnologie van Cloudflare

Voor het gebruik van de dienst wordt onder de motorkap de routingtechnologie van Cloudflare gebruikt. Voor het gebruik van Edge Secure Network in Edge moeten gebruikers inloggen met hun Microsoft-account. Hiermee kan de techgigant het datagebruik van de eindgebruiker in de gaten houden.

Microsoft geeft verder aan dat de gebruikersgegevens niet met Cloudflare worden gedeeld tijdens het gebruik van Edge Secure Network.

Tip: Microsoft en OpenAI frusteren zich over elkaars chatbots