1 min

Quantexa gaat de komende drie jaar 141 miljoen euro (155 miljoen dollar) investeren in AI-oplossingen. Daarnaast is de generatieve AI-tool Q Assist gepresenteerd.

Met de extra investeringen wil Quantexa in beslissingsinformatie klanten beter gaan helpen AI in te zetten voor het beschermen en doen groeien van hun organisaties. Ook de komst van de generatieve AI-tool moet helpen het gebruik van AI voor beslissingsprocessen naar meerdere bedrijfssectoren uit te breiden. Denk daarbij aan de verzekeringssector, de gezondheidszorg, de telecomsector en de publieke sector.

Decision intelligence-platform

Quantexa levert hiervoor zijn al bestaande op AI gebaseerde fraudedetectie-tooling en wil zich nu meer gaan omvormen tot een ‘decision intelligence’-platform. Dit platform gebruik machine learning voor het scannen van bedrijfsdata die mogelijk op fraude, witwaspraktijken of andere criminele activiteiten wijzen.

Introductie Q Assist

De introductie van de tool Q Assist biedt een agnostische functionaliteit waarmee analisten de Quantexa-platforms en vooral grote volumes van data kunnen ondervragen met zoekvragen en op die manier ‘entity resolution’, graph analytics en rankschikkingen kunnen verbeteren. Dit moet meer efficiency brengen zodat vrijwel iedere analist waardevolle onderzoeken kan leveren.

Q Assist is een agnostische AI-tool, zodat het kan samenwerken met verschillende LLM-modellen. Bijvoorbeeld ChatGPT. Deze agnostische benadering maakt het uiteindelijk mogelijk dat de tool een breder gebruik heeft en meer toepasbaarheden.

Tip: OpenAI geeft model achter Bing Chat officieel uit om aandacht terug te winnen