1 min

Quantexa heeft in een Series E-ronde 129 miljoen dollar (bijna 118 miljoen euro) aan nieuw kapitaal opgehaald. De investering wordt gebruikt voor onder meer het versnellen van de innovatie-roadmap.

Investeerders zijn Warburg Pincus, Dawn Capital, British Patient Capital, Evolution Equity Partners, HSBC, BNY Mellon, ABN AMRO en AlbionVC. De investeringsronde waardeert de data- en analyticsplatformleverancier nu op 1,8 miljard dollar. Achttien maanden geleden hield Quantexa nog een Series D-investeringsronde die 153 miljoen dollar opleverde.

Versnellen roadmap

Het opgehaalde kapitaal wordt vooral gebruikt voor het versnellen van de roadmap voor het Decision Intelligence-portfolio. Bijvoorbeeld voor technologie als low-code data fusion, graph analytics, machine learning (ML), natural language processing (NLP) en AI.

Ook zal het kapitaal worden gebruikt voor het openen van nieuwe vestigingen, het aantrekken van talent en meer samenwerking met partners.

Decision Intelligence

Quantexa biedt een data- en analyticsplatform voor Decision Intelligence. Hiermee kunnen bedrijven op basis van big data en AI betere operationele beslissingen nemen. Het platform geeft gecentraliseerd inzicht in verborgen risico’s en nieuwe mogelijkheden, maar ook in interne en externe data.

Het data- en analyticsplatform wordt vooral in de financiële sector gebruikt.

Lees ook: Quantexa koopt Aylien voor NLP- en AI-capaciteiten