2min

Tags in dit artikel

, , ,

QNAP heeft versie 5.1.0 van QTS NAS-besturingssysteem beschikbaar gemaakt. De update biedt nieuwe functionaliteit voor storage-applicaties, databeheer en multi-devicebeheer.

De QTS 5.1.0-update moet volgens QNAP meer (softwarematige) functionaliteit brengen naar zijn 2.5GbE-, 10GbE- en 25GbE-ready NAS-servers. Vooral in het leveren van SMB multichannel voor het optimaliseren en verbeteren van de netwerkprestaties voor veel vragende workloads.

Uiteindelijk moet dit ook weer het gebruik van SaaS-oplossingen voor klanten optimaliseren en daarvoor een maximale efficiency weten te bereiken.

Nieuwe functionaliteit

Nieuwe functionaliteit in QTS 5.1.0 is onder meer SMB multichannel voor full throughput en multi-path-bescherming. Deze feature zorgt ervoor dat meerdere netwerkverbindingen worden versterkt om de beschikbare bandbreedte te maximaliseren voor betere doorgiftesnelheden. Vooral voor grote bestanden en multimedia.

Het NAS-besturingssysteem ondersteunt nu ook AES-128-GMAC voor SMB signing-acceleratie voor Windows Server 2022- en Windows 11-clients. Dit helpt bijvoorbeeld het CPU-gebruik van een NAS-systeem te verbeteren.

Daarnaast ondersteunt QTS 5.1.0 QNAP Authenticator passwordless login, verbetert de gedelegeerde adminfunctionaliteit voor de beheerproductiviteit en data security en heeft de versie verbeterde mogelijkheden voor het automatisch vervangen van RAID disks. Dit met behulp van tools van derden als S.M.A.R.T., Western Digital Device Analytics, IronWolf Health Management en ULINK DA Drive Analyzer.

Verdere updates

Verder zijn door het centrale cloudbeheerplatform AMIZ Cloud meerdere NAS-omgevingen in de gaten te houden en te beheren. Niet alleen QuCPE Network Virtualization Premise Equipment, maar nu ook QNAP NAS-oplossingen.

Ten slotte biedt de update de mogelijkheid een Hailo-8 M.2 AI module toe te voegen aan een QANP surveillace server. Hiermee kan AI de functionaliteit van meerdere IP-camera’s verbeteren.

Tip: QNAP op zoek naar de beste strategie voor zakelijke markt