2min

De nieuwe social media app Threads blijft maar groeien. Ook is inmiddels de eerste update voor het platform uitgebracht.

Dit constateren onderzoekers van Data.ai. Volgens de app-onderzoekers noteerde Threads meer dan 150 miljoen downloads, zowel voor iOS en Android, in de eerste week van zijn bestaan. Dit is tot 5,5 keer sneller dan de vorige recordhouder, Pokémon Go. Deze laatste app wist in 33 dagen het totaal van 150 miljoen downloads te bereiken. De mobiele Call of Duty-app deed dit in 103 dagen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Threads gedurende de eerste week van zijn bestaan in totaal wereldwijd 93 miljoen actieve gebruikers wist te bereiken. Tegen 10 juli waren dit er 100 miljoen, zoals het zelf aankondigde.

Meeste downloads uit India

De meeste downloads waren opvallend tot 12 juli in India met 33 procent van het totaal. Brazilië kwam met 22 procent op de tweede plaats, gevolgd door de VS met 16 procent. In de EU is de app vanwege privacygevoeligheden nog steeds niet te downloaden. Meta zou zelfs maatregelen hebben genomen om VPN-workarounds in de regio te voorkomen.

Eerste app-update

Meta heeft recent een eerste app-update uitgebracht voor Threads. De update, die op het platform bekend werd gemaakt, biedt ondersteuning voor iOS 17 die zich nu in een publieke bèta bevindt.

Daarnaast staan grotere updates als een following feed, multi-accountondersteuning en een integratie met het ActivityPub-protocol, de basis onder concurrent Mastodon, op de rol.

Lees ook: Threads bereikt sneller 100 miljoen aanmeldingen dan ChatGPT