2min

De sociale mediasite Threads kan maar van een kleine groep gebruikers dagelijks de interesse trekken. Het aantal accounts dat dagelijks gebruikt wordt, is al met 80 procent gedaald. Bovendien blijkt het platform veel minder gebruikers vast te houden dan de grootste concurrent, X. De cijfers gelden voor Android-gebruikers.

Een maand na de lancering van Threads, blijkt het enthousiasme over de X-concurrent al sterk te zijn getemperd. Cijfers van Similarweb tonen aan dat het aantal dagelijks actieve Android-gebruikers al met 80 procent daalde.

X wint

De app is niet beschikbaar in Europa, dus Europese cijfers kunnen we niet geven. Het grootste succes kent Threads in Amerika. Daar tonen de cijfers dat de app piekte met 2,3 miljoen dagelijks actieve gebruikers op zeven juli, terwijl dit aantal één maand later daalde naar 576.000.

Trekken we het open naar alle gebruikers van de app, dan zien we dat het platform dagelijks de aandacht van ongeveer 50 miljoen Android-gebruikers kon trekken bij de lancering. Een maand later werd dit teruggedrongen naar ongeveer 10 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

De cijfers liggen ver onder het aantal dagelijks actieve gebruikers dat concurrent X in dezelfde periode behaalde. Dat aantal blijft stabiel rond de 100 miljoen dagelijks actieve Android-gebruikers.

Lees ook: Twitter wordt “X”, tweets heten voortaan “x’s”

Zuckerberg houdt (veel) hoop

De introductie van de app was natuurlijk een overweldigend succes, met een snellere groei in aanmeldingen dan ChatGPT bij de lancering behaalde. Het ging hier duidelijk om een hype nu het aantal actieve gebruikers enorm is gedaald.

Zuckerberg, CEO van Meta waar Threads onderdeel van is, blijft zelf positief over zijn nieuwste platform. Aan investeerders verzekerde hij al dat het sociale media platform zeker een miljard gebruikers zal weten te trekken. Tijdens die belofte leken de cijfers al te wijzen op een enorme daling van het aantal actieve gebruikers. Nu bevestigt een onderzoek de vermoedens en wordt het hele verhaal in perspectief gebracht.