2min

De nieuwe Twitter-concurrent Threads van Meta heeft in de eerste dagen van zijn bestaan al meer dan 100 miljoen aanmeldingen gerealiseerd. Dat is sneller dan ChatGPT de mijlpaal wist te bereiken.

De microblogdienst Threads die Meta vorige week donderdag lanceerde, groeit als kool. Volgens Reuters zijn er op dit moment inmiddels al meer dan 100 miljoen aanmeldingen. Deze aanmelders komen uit de hele wereld, behalve vanuit de EU waar de dienst nog niet beschikbaar is vanwege privacyzorgen.

Threads wist de mijlpaal eerder te realiseren dan ChatGPT. Deze applicatie vestigde in januari dit jaar het record met het snelste aantal aanmeldingen ooit.

Directe Twitter-concurrent

De microblogdienst van Meta gaat met het snelle aantal aanmeldingen direct de concurrentie aan met Twitter. Volgens Reuters zou dit laatste platform voor de overname door Elon Musk ongeveer 240 miljoen dagelijkse gebruikers hebben. De laatste tijd rommelt het echter flink rondom Twitter. Dit blijkt onder meer uit een daling van diens internetverkeer met 11 procent, berekende Cloudflare.

Een andere Twitter-concurrent, Mastodon, heeft nu 7,7 miljoen aanmeldingen, maar slechts 2 miljoen van deze zouden de dienst actief gebruiken.

De microblogdienst van Meta lijkt sterk op Twitter, maar mist ook een boel functionaliteit van de laatste dienst. Threads staat posts van maximaal 500 karakters toe en video’s van maximaal 5 minuten. Het heeft echter geen direct message-feature en ook is er geen desktop-versie beschikbaar.

Daarnaast heeft de dienst geen hashtags en zoekfunctionaliteit op keywords. Hierdoor is het volgen van real-life events nog niet mogelijk.

Ondanks deze beperkingen dreigt Elon Musk wel met een rechtszaak tegen Meta vanwege de mogelijke gelijkenis met Twitter.

Lees ook: Twitter dreigt met rechtszaak tegen Meta: ‘Concurrentie is prima, valsspelen niet’