min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het spel New Super Mario Bros van Nintendo voor haar DS handheld console is vorige maand het vaakst over de Amerikaanse toonbanken gegaan. Ook het DS spel Brain Age was gewild en eindigde op de derde plaats van meestverkochte spellen in de maand juni. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksgroep NPD Group

Van New Super Mario Bros werden er in de maand juni 453.000 exemplaren in Amerika verkocht, in mei eindigde het spel ook al op de eerste plaats. Niet verwonderlijk dat het spel populair is, zoals ook uit de review op Techzine blijkt, is het spel een must-have voor DS eigenaren.
De tweede plaats in de lijst wordt ingenomen door het spel Grand Theft Auto: Liberty City Stories voor de PlayStation 2. Het spel ging in juni 400.000 keer over de toonbank. Zoals gezegd wordt de top drie gecomplementeerd door het spelletje Brain Age, waarmee je hersenen kunt trainen door elke dag een paar minuten een aantal oefeningen te doen.

De vierde plaats is ook voor de PlayStation 2 en is gebaseerd op Cars, de nieuwste animatiefilm van Pixar en Walt Disney. Het spel is ook op de zesde en tiende plaats terug te vinden, respectievelijk voor de Game Boy Advance en de GameCube. Daartussen is op de vijfde plaats het eerste Xbox 360 spel te vinden, namelijk Hitman: Blood Money. Dit spel is tevens terug te vinden op de negende plaats, maar dan voor de PlayStation 2.

De omzet van de verkoop van spellen steeg ook flink in juni en kwam met stijging van 25 procent uit op 844,5 miljoen dollar. De cijfers kunnen iets afwijken van de werkelijkheid. Onderzoeksgroep meet ongeveer tweederde van de markt en maakt voor het overige deel een berekening op basis van de bekende cijfers.