2min

Tags in dit artikel

,

Als je het nieuws hebt gevolgd, weet je vast wel dat er op 12 december 2009 de Spike TV Video Game Awards 2009 plaatsvindt.

Tijdens de Spike TV Video Game Awards 2009 worden niet alleen prijzen weggegeven voor de beste game of maker, maar krijgen ontwikkelaars ook de kans om hun nieuwe games te presenteren. Hierbij hielden we al rekening met Halo: Reach, een nieuwe shooter van 2K Games en de nieuwe Star Wars-game. Nu hebben we volgens de berichten een nieuwe game om bij te houden, namelijk UFC 2010: Undisputed.


Voor de mensen die zich nu afvragen wat UFC inhoudt. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste bond voor mixed martial arts (MMA), één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Naast UFC zijn er nog andere bonden, zoals onder andere Strikeforce en DREAM. Maar UFC is op dit moment de grootste.

MMA kan met recht een ultieme sport in zijn soort genoemd worden. Het is namelijk een vechtsport waarin je verschillende technieken mag gebruiken, hierbij heb je de bekende vechtsporten als boksen, maar ook de wat minder bekende zoals Wing Chun, Krav Maga en Aikido. Dat het ultiem is blijkt bovendien uit de regels, zo is bijvoorbeeld de handdoek in de ring gooien verboden.

Zo heeft THQ in 2004 de gamers kennis laten maken UFC door de titel UFC: Sudden Impact. Nu zijn we zes jaar verder en komt THQ met UFC 2010: Undisputed en zal zoals gezegd onthult worden op de Spike TV Video Game Awards 2009.