1 min

Tags in dit artikel

, ,

Databedrijf Alteryx zou zichzelf in de etalage zetten voor een overname, stellen bronnen van Reuters. Aanleiding zou een moeilijke periode zijn.

De concurrentie met de data science- en analyticsmogelijkheden van grote spelers als Microsoft en Oracle maken het Alteryx lastig een goede marktpositie te krijgen. Daarnaast zijn er tegenvallers rondom nieuwe producten.

De aandeelwaarde van Alteryx is daardoor de afgelopen 12 maanden flink gedaald. Volgens experts ligt de overkoepelende waarde van Alteryx nu op ongeveer 2,3 miljard euro (2,5 miljard dollar). Hiermee is het bedrijf een interessante optie geworden voor een overname.

Een diagram dat de verschillende onderdelen van het systeem van een medewerker laat zien.

Overname door private investeerders

Deze overname wordt nu door Alteryx blijkbaar actief onderzocht, schrijft Reuters. Het heeft de investeringsbank Qatalyst Partners in de arm genomen voor het vinden van een potentiële koper of kopers.

Onder andere zou er interesse bestaan van private investeringsmaatschappijen. Insight Partners, dat al een belangrijk aandeel in het bedrijf heeft, zou zich niet met de eventuele overname bemoeien omdat het zelf tot de mogelijke kopers behoort.

Nog geen gelopen race

De huidige onderhandelingen zouden nog niet tot een lucratief voorstel hebben geleid dat recht doet aan de marktwaarde. Volgens bronnen is het daarom nog altijd mogelijk dat Alteryx afziet van een eventuele verkoop van zichzelf aan een andere partij.