OpenAI wil goedkoper worden voor ontwikkelaars

OpenAI wil goedkoper worden voor ontwikkelaars

OpenAI wil graag dat meer ontwikkelaars zijn AI-modellen gaan gebruiken. Hiervoor wil de ChatGPT-maker het gebruik makkelijker en goedkoper maken, schrijft Reuters.

Volgens Reuters, dat zich baseert op bronnen, hoopt OpenAI het bereik van zijn AI-modellen onder meer bedrijven te kunnen verspreiden. De AI-speler gaat daarom binnenkort grote updates uitbrengen voor zijn AI-modellen en tooling, volgens de bronnen van Reuters. Denk hierbij aan het toevoegen van geheugenopslag, meer een ‘stateful’ API, voor zijn (generatieve) AI-ontwikkeltools en -modellen.

De geheugenopslag-feature moet vooral de kosten van het gebruik van de AI-modellen van OpenAI flink, tot wel een factor 20, omlaag brengen. Dit gebeurt onder meer doordat te ontwikkelen A-applicaties hiermee de conversatiegeschiedenis kunnen onthouden.

Vooral partners die last hebben van het sterk oplopen van de kosten voor de AI-modellen van OpenAI hebben daar baat bij. Vooral als zij zelf een duurzame business voor het ontwikkelen en verkopen van AI-oplossingen willen opzetten.

Vision-functionaliteit

Andere te verwachten updates zijn de vision-mogelijkheden, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die het mogelijk maken beelden te analyseren en te beschrijven. Denk aan oplossingen voor onder meer de entertainmentsector of voor de geneesmiddelensector.

Een vision API is al sinds kort beschikbaar voor eindgebruikers van de betaalde versies van ChatGPT.

De nieuwe updates worden waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens de eerste bijeenkomst voor ontwikkelaars die OpenAI begin november in San Francisco houdt. Zelf geeft OpenAI geen commentaar op de geruchten.

Lees ook: OpenAI wil eigen AI-processors ontwikkelen tegen GPU-tekort