1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Visma-dochteronderneming iAsset heeft onlangs de parkeerbeheerspecialist ScanGo overgenomen.

ScanGo is een leverancier van (cloud)diensten voor parkeerbeheer, de openbare ruimte, handhaving en beveiliging. Hiervoor levert het bedrijf modulaire software-oplossingen. Dit moet gemeenten een complete oplossing geven voor de controle van betaald parkeren en het verder in de gaten houden van de openbare ruimte. Onder meer met behulp van de bekende scanauto’s en ook -scooters.

Daarnaast biedt het ScanGo-platform beleidsmakers bij gemeentes een actueel inzicht in het parkeergedrag, zodat zij daarmee weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Logische uitbreiding

De oplossingen van ScanGo vormen voor Visma iAsset een logische uitbreiding van de eigen activiteiten, zoals asset managementsystemen voor het beheer van de openbare ruimte. De overname moet helpen klanten meer voordelen te geven.

Ook geeft het, naar eigen zeggen, een impuls aan de verdere ontwikkeling van innovatieve e-government oplossingen voor het beheer van de fysieke leefomgeving.

“Deze strategische overname stelt ons in staat gemeenten nog verder te ontzorgen en onze bewezen technologie breder beschikbaar te maken en informatie van openbare ruimte objecten breder aan te bieden”, geeft managing director Robbert Bloksma van Visma iASSET aan.

Vanwege alle synergiemogelijkheden worden de activiteiten van ScanGo per direct als een zelfstandige productlijn in het portfolio van Visma iAsset geïntegreerd.

Lees ook: Visma legt de lat hoog voor security