2min

Visma breidt zijn activiteiten voor de overheidssector uit met de overname van P8 Software.

Met de overname van de op (semi)overheids- en andere maatschappelijke organisaties gerichte leverancier van cloudoplossingen wil Visma zijn marktpositie voor de overheidssector verder verstevigen. Visma kan zich hiermee meer gaan richten op terreinen als de inrichting van de leefomgeving en het verbeteren van de milieukwaliteit.

Overname moet meer groei brengen

P8 Software uit Varsseveld richt zich op overheidsorganisaties als provincies, gemeenten, waterschappen, maar ook netbeheerders, natuurorganisaties en landelijke overheidsorganisaties. De softwareleverancier biedt hiervoor vooral diensten aan op het gebied van het beheer van transacties, relatiemanagement, aan- en verkoopprocessen en contracten rondom percelen en objecten.

De softwareleverancier ziet de overname door Visma vooral als een goede mogelijkheid verder te kunnen groeien. P8 Software ziet groeikansen rondom de steeds complexere wet- en regelgeving. Denk daarbij aan aansluiting op basisregistraties en de erfpacht bij de grotere gemeenten. Daarnaast ziet P8 Software mogelijkheden om te groeien bij bestaande klanten en sectoren waarin het al actief is.

Verder moet de overname ervoor zorgen dat P8 Software zijn API-first benadering verder kan ontwikkelen, verder professionaliseert en meer personeel aan kan trekken. De softwareleverancier blijft onder eigen naam de werkzaamheden voortzetten.

Reactie Visma

Ook Visma is tevreden over de overname. “Als Visma willen we complexe processen versimpelen via automatisering. Juist de wetgeving rondom de publieke ruimte is complex en de registratieplicht neemt alleen maar toe. P8 Software biedt een prachtig platform om naleving van de wetgeving te vereenvoudigen”, zegt Area Director Benelux John Reynders.

Visma is al langer actief in het overheidssegment via onder andere de dochterbedrijven iAsset, Genetics, Nazca Solutions, Visma Circle en Visma Roxit. Voor overheden en hun ketenpartners levert Visma gestandaardiseerde cloudoplossingen voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving.

Tip: Visma is de overnamekoning van de Benelux: ‘zetten in op duurzame groei’