1 min

De practice sets-tool in Google Classroom maakt het nu mogelijk voor leraren om Google Forms rechtstreeks te importeren, waardoor ze op een gemakkelijkere manier opdrachten en huiswerk kunnen toevoegen.

De practice sets-tool van Google Classroom biedt leraren mogelijkheden om interactieve opdrachten te creëren. Wanneer leerlingen vervolgens hun opdrachten inleveren, krijgen leraren inzicht in de prestaties van de studenten. Ook is het mogelijk om de voortgang van studenten bij te houden.

Voor leerlingen kan werken met practice sets ook handig zijn. Ze ontvangen real-time feedback bij het voltooien van opdrachten. Als ze vastlopen of ondersteuning nodig hebben, kunnen ze gebruikmaken van automatische hints en videosuggesties, geselecteerd op basis van de leervaardigheid die door de leraar is toegevoegd.

Google Forms

Sinds de introductie heeft Google gewerkt aan het uitbreiden van practice sets. Nu is er de toevoeging van het converteren van Google Forms. Met deze functie kunnen leraren wat extra tijd besparen. “We zijn ons ervan bewust dat leraren al veel tijd hebben gestoken in het maken van quizopdrachten met Google Forms, en met deze functie kunnen ze simpelweg een Google Form importeren in practice sets-vragen”, legt Google uit.

De practice sets-feature is beschikbaar in het Engels voor abonnees van Google Workspace for Education Plus en Google Workspace for Education Teaching and Learning.

Tip: Google Workspace krijgt meer Microsoft Office-integraties