2min

Sinds de X10 van Microsoft komt er mondjesmaat meer informatie over Fable III vrij. Vandaag maakte Peter Molyneux, de bedenker van Fable, weer wat kleine details bekend over het spel.

Fable en Fable II speelden zich beiden af op het continent Albion. Molyneux maakte vandaag bekend dat ook Fable III zich op Albion gaat afspelen, maar ook op een nieuw continent. Voor het eerst in de geschiedenis zal het verhaal van Fable zich op meerdere continenten afspelen. Ook zullen er in het derde deel nieuwe rassen zijn. "Ja, het zal nieuwe rassen en een volledig nieuwe omgeving bevatten", aldus Peter Molyneux.

Op het X10-evenement maakte Peter Molyneux al bekend dat Fable III geen level-systeem zal hebben en dat er ook geen HUD zal zijn. Het was nieuws waarvan hij dacht dat mensen er boos over zouden zijn. "Kijk naar het scherm! Het is volledig leeg. Waarom hebben we een verdomde ‘health-bar’ nodig".

Peter Molyneux staat er bekend om dingen aan te kondigen die later toch niet in het spel zitten. Voor de komst van Fable en Fable II was hij meerdere malen publiekelijk zeer enthousiast over features die later toch maar niet in het spel zaten. Vandaag liet hij op Twitter weten dat hij hier toch maar wat rustiger aan mee gaat doen. "Ik heb zeker mijn les geleerd over te veel beloven. Er is zeker verschrikkelijk veel werk te doen en het team werkt erg hard. Ik geloof erin", aldus Peter Molyneux.

Over een releasedatum van het spel is nog niks concreets bekend, het spel zou in de winter van 2010 uitkomen. Fable III komt exclusief voor de Xbox 360 en wordt ontwikkeld door Lionhead Studios en uitgegeven door Microsoft Game Studios.