2min

De geüpgrade versie van Bard is nu ook beschikbaar in Nederland, België en de rest van Europa. Deze versie van Google’s AI-chatrobot is op basis van het laatste Gemini Pro-model.

In een post maakte de techgigant bekend dat Bard op basis van Gemini Pro nu in 230 landen en gebieden beschikbaar is, waaronder Nederland en België. Daarnaast ondersteunt de AI-chatbot nu meer dan 40 talen en vanzelfsprekend dus ook het Nederlands en het Frans.

Meer druk op OpenAI

Door Bard met Gemini Pro wereldwijd beschikbaar te stellen, wil Google de druk opvoeren op OpenAI en diens ChatGPT op basis van GPT-3.5/4/4.5. Door het krachtige Gemini Pro toe te voegen aan de gratis versie van Bard, krijgt de chatbot immers een grote upgrade. De techgigant spreekt zelfs dat de introductie van het LLM Gemini Pro in Bard voor ‘een enorme stap voorwaarts’ zorgde.

Lees ook: Gemini vs. GPT-4: Google toont wat een next-gen AI-model biedt

Het grote broertje van dit LLM Gemini Ultra, zal later beschikbaar komen in een betaalde versie van Bard. Daarnaast zit er nog een naamswijziging voor de chatbot aan te komen. Google wil de naam Bard namelijk volledig dumpen en overstappen op Gemini.

Dubbele check op juistheid

Google kondigt daarnaast voor de nieuwe ondersteunde talen ook verbeterde functionaliteit aan die de antwoorden van Bard checken op juistheid. De zogenoemde ‘double-check’-functionaliteit die al in het Engels beschikbaar was, krijgt daarvoor uitbreiding.

Door op het ‘G-icoon’ te klikken, evalueert Bard of er op het internet content beschikbaar is die zijn antwoorden onderbouwt. Gebruikers krijgen dan een zoekresultaat waarin de bevestigende of tegensprekende informatie gemarkeerd staat. Zo kan de gebruiker zelf de tweede check uitvoeren.

AI-beelden genereren

Verder zijn gebruikers in alle landen nu ook in staat beelden te genereren. Deze mogelijkheid is er alleen in het Engels. De beelden genereert Bard op basis van het verbeterde LLM, Imagen-2. Dit model is zo getraind dat het op snelheid en kwaliteit gebalanceerde fotorealistische beelden genereert, geeft de techgigant aan.

Een afbeelding van een auto die een berg afrijdt.