1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De generatieve AI-assistent van Google lijkt definitief Gemini te gaan heten. De naam Bard zou verdwijnen.

Daarover duiken meerdere aanwijzingen op, zoals in code voor de Google Assistant-app en op X. Bard was het antwoord van Google op de introductie van de eerste versie van ChatGPT van OpenAI. Binnenkort lijkt ‘Gemini’ alles te vervangen wat nu nog met ‘Bard’ wordt aangeduid, zowel voor mobiele apparaten als voor de webdiensten die de generatieve AI-technologie van Google gebruiken.

De afgelopen tijd gaf Google nog generatieve AI-oplossingen de naam Bard, zoals bij de introductie van de Pixel 8-smartphone in het laatste kwartaal van vorig jaar en ook nog begin januari van dit jaar. Waarom Google precies deze rebranding van zijn generatieve AI-oplossingen uit zou voeren, is niet bekend. Waarschijnlijk wil de techgigant al deze activiteiten onder één naam consolideren.

Verschillende Gemini LLM’s

Binnen dit gamma is Gemini ten eerste de naam voor het portfolio van de onderliggende LLM’s. Deze variëren van het op apparaten aanwezige ‘simpele’ Gemini Nano-model tot het meest krachtige Gemini Ultra-model.

Het huidige Bard draait op Gemini Pro, terwijl de aankomende upgrade Bard Advanced de nieuwe naam Gemini Advanced zou gaan krijgen. De Gemini Advanced-upgrade draait op het Gemini Ultra-model.

Tip: Google stopt krachtigste Gemini-model in betaalde versie van Bard, bewijst code