Google is ervan overtuigt dat de Chrome browser niet te hacken valt. Daarom heeft Google besloten een beloning uit te loven van maar liefst 20.000 dollar plus een CR-48 laptop aan de eerste hacker die dit voor elkaar krijgt. Google looft deze beloning uit op het jaarlijkse hackers evenement Pwn2Own, Chrome bleef hier de afgelopen twee jaar ongeschonden.

Google looft deze prijs uit op het jaarlijkse hackers evenement Pwn2Own. Om de prijs te winnen moet een hacker op de eerste dag van het evenement een bug in de Google-code zien te vinden en een clean sandbox escape uitvoeren. Als er een hacker is die dat voor elkaar krijgt, dan ontvangt deze 20.000 dollar van Google en een laptop met het ChromiumOS erop.

Google is momenteel de enige van de vier grote browsers die gebruik maakt van deze methode van beveiliging. Een sandbox isoleert processen waardoor voorkomen word dat malware iets kan aanrichten op een systeem. Om buiten deze sandbox te komen moet de hacker niet één maar twee zwakke punten vinden in Google’s code. Eerst moet er een manier worden gevonden om uit de sandbox te komen en vervolgens moet er een bug worden gevonden om misbruik van te maken en op het systeem iets uit te kunnen voeren.

Op het evenement zal de eerste hacker die Internet Explorer, Firefox of Safari hackt 15.000 dollar winnen en het systeem waarop de hacker werkt. Dit is al 5.000 dollar meer dan vorig jaar, maar Google’s prijzenpot is nieuw dit jaar. Om een dergelijke wedstrijd aan te gaan is volgens TippingPoint, sponsor van het evenement, veel lef nodig.

Mocht Chrome op de eerste dag niet gehackt worden, dan looft Google 10.000 dollar uit aan degene die het op de tweede of de derde dag voor elkaar krijgt. TippingPoint heeft besloten om dit aan te vullen op dag 2 en 3 met 10.000 dollar. Zodat als Chrome wordt gehackt tijdens het evenement de hacker altijd 20.000 dollar kan winnen.

Google’s Chrome doet al sinds 2009 mee aan het evenement, maar tot op heden is het nog geen enkele hacker gelukt om Chrome te hacken. Internet Explorer, Firefox en Safari werden de afgelopen 2 jaar wel alle drie gehackt door de hackers.

Op het evenement kunnen hackers zich behalve op browsers ook richten op mobiele platformen zoals iOs, Android, Windows phone 7 en RIM’s Blackberry OS.

De regels van het Pwn2Own evenement zijn te vinden op de website van Tippingpoint.