1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Pakistaanse rechtbank heeft de sociale netwerksite Facebook geheel laten blokkeren. De reden hiervan is een profiel waarop een Facebookgebruiker anderen oproept om tekeningen van de islamitische profeet Mohammed te maken.

De Pakistaanse overheid heeft opgedragen Facebook tot 31 mei volledig te blokkeren. De gebruiker is een Amerikaanse cartooniste, dat zegt de Facebookactie die is begonnen wegens de ophef van een recente aflevering van South Park. In de desbetreffende aflevering zou de islamitische profeet Mohammed voor komen, maar na bedreiging besloten de makers de aflevering toch aan te passen.

Door deze reden riep de cartooniste 20 mei uit tot "Teken Mohammed-dag". Als reactie op de "Everybody Draw Mohammed Day!"-pagina hebben Facebookgebruikers een pagina tegen het initiatief opgericht. Op deze pagina roepen ze Facebookgebruikers op om de sociale netwerksite op 20 mei te boycotten. De boycot-pagina heeft inmiddels al meer dan 54 duizend volgers en de "Everybody Draw Mohammed Day" ruim 40 duizend volgers.

De cartooniste heeft inmiddels via haar website laten weten dat zij afstand heeft gedaan van de Facebookpagina.