1 min

Sami Al Basheer Al Moshid, directeur van de International Telecommunications Union (ITU) heeft in het 2010 World Telecommunication/ICT Development Report van de organisatie aangekondigd, dat de helft van de wereldbevolking toegang tot breedband zou moeten hebben in het jaar 2015.

Het aantal personen die toegang hebben tot internet is sinds 2003 meer dan verdubbeld, wat betekent dat nu meer dan 25% van de wereldbevolking het internet gebruikt. Al Morshid geeft aan dat het getal ruimte voor verbetering biedt, met name in ontwikkelingslanden.

"Het belang van mensen online brengen wordt alom erkend, maar er zijn meer inspanningen nodig om het aantal internet-gebruikers te verhogen," zei hij. "Terwijl nu 75 procent van alle huishoudens een tv hebben, heeft slechts 25 procent toegang tot internet. In de ontwikkelingslanden is de thuis en internet-penetratie 12 procent."

Het verslag maakt het belangrijke onderscheid, terwijl internettoegang een probleem blijft, de groei van mobiele technologie sterker dan ooit is en de sleutel zal zijn om de meer verspreide en diverse bevolking van de planeet aan te sluiten op het internet.

"Vandaag, is bijna 90 procent van de wereldbevolking gedekt door een cellulair mobiel netwerk, zelfs mensen op het platteland en in afgelegen gebieden hebben nu de middelen om tot de wereldwijde informatiemaatschappij te behoren", aldus Hamadoun Toure, secretaris-generaal van de ITU.