In Green Day: Rock Band demo werd er al geplaagd met informatie dat er mogelijk een keyboard zou komen met Rock Band 3. Er zijn nu geruchten dat het niet echt een keyboard is, maar dat het een keytar-achtig instrument zal zijn. Voor degenen die niet veel naar jaren ’80 muziek luisteren, een keytar is een soort keyboard met een riem, die je vasthoudt als een gitaar. De keytar zal het enige nieuwe instrument voor het spel zijn.

Mad Catz zal alle Rock Band 3 instrumenten en bundels maken; EA zal alleen de distributie van de software verzorgen. Mad Catz zal veel verschillende bundels met verschillende combinaties van instrumenten beschikbaar stellen en er zullen bundels beschikbaar komen die exclusief zijn aan bepaalde detailhandelaren. Als je alleen gitaren hebt, zul je in staat zijn om een bundel voor drums te vinden. Als je alles nodig hebt, zal dat ook beschikbaar zijn. Als een winkel niet opgezadeld wilt worden met enorme dozen, kunnen ze eenvoudig alleen de game in de schappen zetten.

Hierdoor zal de focus van de lancering op de software worden gehouden. Er zijn ook geruchten dat er een "pro"-modus zou worden opgenomen in de game, dat een goede techniek zal vereisen en kan leiden tot daadwerkelijke vaardigheden op gitaar en bas. Hoe dit werkt is niet bekend, maar het is mogelijk dat Mad Catz een product gaat maken dat meer lijkt op een echte gitaar.

Een keytar

Dit zijn echter allemaal nog geruchten, behalve het feit dat Mad Catz de instrumenten en bundels zal maken. Wat er verder van waar is zal waarschijnlijk bekend worden op de E3.