1 min

De prestaties van Facebook op financieel gebied overtreffen alle verwachtingen. De explosieve groei van het aantal gebruikers en adverteerders heeft ervoor gezorgd dat de omzet in 2009 opliep tot 800 miljoen dollar.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de situatie. Het bedrijf heeft een solide nettowinst van in de tientallen miljoenen verdiend, aldus een van de bronnen. De groei van de winst en inkomsten van Facebook toont aan dat het bedrijf steeds meer geld weet te genereren uit het 6 jaar oude sociale netwerk.

Het bedrijf maakte in januari 2009 bekend dat het de 150 miljoen gebruikers had gepasseerd, in december 2009 waren dit er al 350 miljoen. Momenteel heeft Facebook al meer dan 500 miljoen gebruikers en dit zie je dan ook terug in omzet. Ondanks dat oprichter Mark Zuckerberg aangeeft dat een IPO geen prioriteit heeft op korte termijn, zullen de prestaties ervoor zorgen dat investeerders het bedrijf graag naar de beurs zien gaan zodat ze kunnen cashen. Facebook is momenteel een particulier bedrijf en geeft weinig financiële informatie prijs.