1 min

Google directeur Eric Schmidt waarschuwt voor sociaal mediagebruik, hij denkt dat sommige jonge mensen wellicht hun naam moeten veranderen in de toekomst doordat hun voormalige online gedrag ze een te groot nadeel bezorgt.

Schmidt laat aan de Wall Street Journal weten dat hij vreest dat sommige mensen de gevolgen van hun acties op internet niet altijd door hebben. Als je berichten, foto’s of zelfs video’s van jezelf online plaatst, waarin je bijvoorbeeld dronken bent, of dingen zegt die je beter voor je kan houden, kan je daar later mee in de problemen komen. Steeds meer werkgevers kijken tegenwoordig voor of na een sollicitatie op internet wat ze kunnen vinden over een sollicitant. De eerste indruk is daarbij enorm belangrijk en dan kunnen zulke acties nadelige gevolgen hebben.

Dat de waarschuwing van de Google baas is wel enigszins opmerkelijk te noemen, volgens de laatste geruchten is Google zelf bezig met het opzetten van een sociaal netwerk, wat Google Me zou gaan heten.

Schmidt zegt dat hij verwacht dat Google in de toekomst nog meer persoonlijke informatie over gebruikers zal gaan opslaan. ”Op dit moment weten we al grofweg wie je bent, waar je om geeft en wie je vrienden zijn”, aldus Schmidt.