Kinect mist nog het een en ander bij de lancering

Microsoft heeft laten weten dat bij de lancering op 10 november van haar motion en voice controller Kinect, de stembesturing in elk geval nog niet zal werken. Dit gaat Microsoft in een later stadium via een firmware update alsnog toevoegen.

Microsoft noemt Kinect een product dat zich zal evolueren net zoals Xbox Live dat heeft gedaan over de jaren en nog steeds doet. Het zal langzaam aan steeds meer functies en mogelijkheden krijgen. Een beetje vreemd is het missen van de stembesturing wel, Microsoft maakte de afgelopen maanden juist steeds reclame met de stembesturing, dat dit een functionaliteit zou zijn die de echte gamers wel aan zou spreken.

Kinect mist nog het een en ander bij de lancering

Behalve het ontbreken van de stembesturing, waarmee de gebruiker met stemcommando’s bijvoorbeeld programma’s kan opstarten, gaan er nog meer functies ontbreken bij de lancering, ook Video Kinect zal pas in een later stadium verschijnen. Met Video Kinect moet je straks kunnen videochatten met andere spelers en vrienden. Ook als deze geen Xbox 360 hebben, maar wel Windows Live Messenger gebruiken. Tot slot heeft Microsoft al eerder bekend gemaakt dat de mogelijkheid om gebarentaal te herkennen ook zal ontbreken in Kinect, deze functie lijkt ook niet meer te gaan komen, dit heeft ermee te maken dat Microsoft gekozen heeft voor een camera die werkt op een lagere resolutie dat in eerste instantie in de planning stond. Microsoft heeft voor deze slechtere camera gekozen om de productiekosten van Kinect te drukken.