min

Tags in dit artikel

,

De Xbox One zal met de bijgevoegde Kinect-sensor meerdere stemmen van elkaar kunnen onderscheiden. Op de Eurogamer Expo in Londen werd dit door zegsman Phil Harrison namens Microsoft verkondigd.

Eerder werd al duidelijk dat de Kinect-camera bij de Xbox One maximaal vijfentwintig gewrichten van zes verschillende personen kan onderscheiden. Ook kan er onderscheid worden gemaakt tussen personen met en zonder controller. In het donker kan Kinect tevens een bewegende mond van een persoon waarnemen.

Nu komt hier dus bij dat de hardware van de Xbox One meerdere geluiden van elkaar kan onderscheiden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is stemcommando’s te geven terwijl er andere geluiden aanwezig zijn. Hierbij zouden zelfs twee stemmen tegelijk kunnen worden waargenomen. Dat deze optie tal van mogelijkheden biedt voor spellen waarbij twee spelers samen moeten werken moge duidelijk zijn.

De Kinect wordt uitgebracht in combinatie met de Xbox One, waarvan de release zal plaatsvinden op 22 november. Vooralsnog zal de spraakherkenning worden toegepast in tien van de dertien markten waar de release zal plaatsvinden. Van de acht verschillende talen die de Kinect kan herkennen, ontbreekt vooralsnog de Nederlandse.

Het is onbekend wanneer de Xbox One in de Benelux zal verschijnen.