Crytek: ‘Huidige technologie aan zijn limiet’

De CEO van Crytek, Cevat Yerli, heeft recentelijk laten weten dat hij denkt dat de huidige generatie consoles hun technische piek hebben bereikt.

Crytek, dat op dit moment bezig is met de ontwikkeling van Crysis 2, is al enkele jaren bezig met het verkennen van de limieten van pc-gaming. Zijn nieuwe titel, Crysis 2, moet nu ook hoge ogen gaan gooien op de consoles.

Crytek: ‘Huidige technologie aan zijn limiet’Of dat ook gaat lukken, is nog maar de vraag. Tegenover gamesTM liet Yerl weten: "Ik denk niet dat er nog veel meer mogelijk is op de Xbox 360 en de PlayStation 3. We gebruiken al een heleboel samenpers- en andere bedrogtrucs. We zitten al tegen de limiet aan en met CryEngine 3 onderweg denk ik dat we een nieuwe generatie van consolehardware nodig gaan hebben."

"Met de volgende generatie waarin de CPU’s en GPU’s samengevoegd worden, worden beter uitziende werelden mogelijk," zo ging Yerl verder, "maar ook beter gesimuleerde werelden. Ik denk dat we ook betere animatietechnologie nodig hebben – naast motion capture ook physics-based animatietechnologieën. We moeten lopen beter simuleren en de karakters beter uitbalanceren."

Het gehele interview kan worden gelezen in de Britse variant van gamesblad gamesTM.

Bron:Nowgamer