Apple is sinds kort het tweede grootste bedrijf op de NASDAQ-markt. Het bedrijf uit Cupertino is onlangs PetroChina voorbij gestreefd. Apple heeft nu een marktwaarde van 267 miljard dollar.

PetroChina is op het moment van schrijven 265 miljard dollar waard, net iets minder dan Apple dus. De nummer één van de NASDAQ, Exxon Mobil, is nog ver weg voor Apple. Exxon Mobil is net als PetroChina een oliebedrijf en heeft een marktwaarde van 314 miljard dollar.

Het is inmiddels zo goed als precies dertien jaar geleden dat Michael Dell aangaf dat hij Apple zou sluiten wanneer hij aan het roer zou staan in Cupertino, toen hij om commentaar werd gevraagd. Zijn woorden "What would I do? I’d shut it down and give the money back to the shareholders.’ werden beroemd. In die tijd ging het namelijk erg slecht met Apple, het bedrijf stond aan de rand van de afgrond. Na de introductie van de iPod en Mac OS X klom het bedrijf echter uit een diep dal.

Dertien jaar later blijkt echter dat Dell een marktwaarde van 25 miljard dollar heeft, nog geen 10 procent van de marktwaarde van Apple. Overigens heeft Microsoft een marktwaarde van 214 miljard dollar.