Apple mag zich nu even het meest waardevolle bedrijf ter wereld noemen. Bij het sluiten van de beurzen in de Verenigde Staten is Apple meer waard dan oliemaatschappij Exxon Mobil.

Bij het presenteren van alle kwartaalcijfers vorige maand werd voorspelt dat Apple pas in 2012 Exxon Mobil zou inhalen in waarde. Dat is nu echter al een stuk sneller gebeurd. De reden ligt vooral bij de onzekerheid in de huidige markt, alle koersen zijn de laatste week flink naar beneden gegaan door alle onrust op de beurzen. Deze onrust komt doordat verschillende Europese landen in de financiële problemen zitten en de kredietwaardigheid van de VS is verlaagd van AAA naar AA.

Als de beurzen massaal naar beneden gaan dan heeft het ene bedrijf hier meer last van dan het andere. Exxon Mobil is hier als oliemaatschappij kennelijk gevoeliger voor dan Apple. De grote vraag is nu hoelang Apple de nummer 1 positie kan vasthouden, de kans is namelijk groot dat Exxon Mobil vanavond weer de nummer 1 positie terug pakt. Het verschil is op dit moment slechts 6 miljard dollar, bij een waarde van 350 miljard dollar.

Exxon Mobil was inmiddels al sinds 2005 het meest waardevolle bedrijf ter wereld.