min

Tags in dit artikel

Volgens Adam Rifkin van TechCrunch zal Facebook meer geld genereren dan Google, en daarmee zal het het grootste internetbedrijf zijn binnen vijf jaar.

Google heeft dit jaar een omzet van 28 miljard dollar als het om inkomsten gaat. Maar dat betekent niet dat Facebook achter blijft. Het sociale netwerk heeft meer dan 500 miljoen gebruikers en heeft een totale omzet van 2 miljard. Volgens TechCrunch zal Facebook groter worden dan Google, omdat Facebook meer te bieden heeft dan de zoekmachine, en daarmee kan de omzet nog groter worden. Met 500 miljoen gebruikers heeft Facebook nu al meer pagina-views dan Google.

Adam Rifkin van TechCrunch verwacht dat Facebook later met veel reclamegeld gaat lopen van verschillende bedrijven. Volgens Rifkin concurreert het sociale netwerk met de televisie en niet met Google. "De grootste uitdaging voor marketeers blijft dat het moeilijk is om iedereen via internet te bereiken met één enkele advertentie. Facebook heeft dat probleem opgelost. Indien het sociale netwerk straks een deel van het jaarlijkse advertentiebudget van 60 miljard dollar kan opeisen, wordt het binnen 5 à 8 jaar het belangrijkste bedrijf in de wereld."