Google is momenteel aan het experimenteren met een nieuwe feature op Google News, genaamd ‘Friends’. De nieuwe feature van Google laat gebruikers toe om een Twitter-account aan Google News te koppelen, waardoor je een lijst te zien krijgt met links naar nieuwsartikelen die door mensen die je op Twitter volgt gedeeld worden.

Om het nieuws te volgen via Twitter moeten de gebruikers eerst hun Twitter-gebruikersnaam invullen. Vervolgens krijgen de gebruikers een lijst met nieuwsartikelen te zien van vrienden die dit hebben gedeeld op Twitter. Maar de tweets worden alleen getoond met links die doorverwijzen naar Google News. Nieuwsberichten die niet op Google News te vinden zijn, worden ook niet getoond in Friends.

Het is nog niet zeker wanneer Google het lanceert of dat er een Nederlandse versie komt. Het testen van Friends lijkt samen te hangen met eerdere pogingen die Google gedaan heeft om Google News aanpasbaar en persoonlijker te maken. Een paar maanden geleden lanceerde Google de vernieuwde versie van Google News, gebaseerd op specifieke interesses van de Google gebruiker.

Het nieuws over de nieuwste feature genaamd ‘Friends’ wordt vermeldt door de website Search Engineland. Daarnaast wordt de nieuwe feature ook beschreven op de helppagina van Google News.