1 min

Google heeft besloten om zijn Gmail-dienst open te stellen voor niet Gmail-gebruikers, het is nu ook mogelijk om in te loggen met je Hotmail, Outlook of Yahoo-mailaccount. Google zal dan de e-mail ophalen bij de servers van Microsoft en Yahoo en deze laden binnen de vertrouwde Gmail-omgeving. Op die manier heb je geen Gmail-adres nodig om van de Gmail-functionaliteiten gebruik te maken.

Google stelt zijn Gmail-dienst open voor derde partijen, waardoor mensen met een Hotmail, Outlook en Yahoo-mailadres ook gebruik kunnen maken van Google’s populaire maildienst, zonder dat ze daarvoor een Gmail-adres hoeven aan te maken.

Google legt simpelweg een koppeling met de mailservers van Microsoft en Yahoo om de mail van de gebruikers op te halen. Gebruikers kunnen vervolgens alle Gmail-functionaliteiten gebruiken die normale Gmail-gebruikers ook hebben. Google wil in de toekomst ook nog andere maildiensten gaan ondersteunen maar welke dat zijn is nog onduidelijk.

Op de achtergrond zullen deze gebruikers overigens wel een Gmail-adres krijgen omdat dat technisch makkelijker is, maar ze kunnen richting hun relaties gewoon hun bestaande Hotmail, Outlook en Yahoo-adres blijven communiceren. Via een omweg was dit in het verleden ook al mogelijk, maar moesten gebruikers dan allerlei instellingen toepassen die niet makkelijk vindbaar zijn. Nu neemt Google dat obstakel weg.