1 min

Er gaan al een tijdje speculaties over Google, dat bezig is met een eigen sociaal netwerk. Maar Hugo Barra, directeur van Google’s mobiele product management, liet onlangs weten: "We zijn niet bezig met het bouwen van een traditionele sociaal netwerk."

Eerder dit jaar speculeerde Kevin Rose, oprichter van Digg, op Twitter dat Google bezig was met het bouwen van een eigen sociaal netwerk, genaamd ‘Google Me’. Dit sociaal netwerk moest een grote concurrent worden van Facebook. Rose gaf destijds aan dat zijn informatie afkomstig was van ‘zeer betrouwbare bronnen’. Maar volgens Hugo Barra schijnt dit niet waar te zijn. Barra vertelt dat het woord ‘sociaal’ wel een ‘ingrediënt’ is bij Google, maar zeker geen platform.

Afgelopen september bevestigde Google-CEO Eric Schmidt dat Google bezig was om het bedrijf socialer te maken. Met een soort netwerk moet informatie van andere websites geraadpleegd worden door Google. Schmidt wilde onder andere beschikken over de contactgegevens van gebruikers van Facebook, informatie van Twitter en ook fotowebsite Flickr integreren. Eerder deze week blokkeerde Google het sociaal netwerk Facebook, vanwege het importeren van contactgegevens van gebruikers.

Schmidt liet onlangs aan Reuters weten dat Google geen sociaal netwerk ontwikkelt in de vorm van ‘Facebook’. "Het wordt eerder sociale informatie over wie je vrienden zijn, mensen met wie u interactie aangaat, en wij zullen meerdere manieren hebben om die informatie te verzamelen", aldus Schmidt in een interview.