Uit een onderzoek van de Britse website onepoll.com blijkt dat steeds meer mannen verslaafd raken aan hun gameconsole met als gevolg dat hun relatie met hun vriendin wordt verwaarloosd. Het onderzoek werd gehouden doormiddel van een enquête onder 1500 mannen.

Uit de enquête blijkt dat minstens de helft van de Britse vrouwen zich buiten gesloten voelt met mannen die dagelijks aan hun console gekluisterd zitten. Ruim vijf procent van de ondervraagde mannen bevestigd dat het gamegedrag hun relatie in het verleden kapot gemaakt heeft.

De enquêteurs ondervonden dat het spel Call of Duty voor de meeste relatieproblemen zorgt. Dit zal er ook niet beter op gaan worden, want onlangs is er een nieuw spel in deze reeks gelanceerd. In Groot-Brittannië werden er in vijf dagen al twee miljoen exemplaren van verkocht. Uit het onderzoek bleek dat tien procent een afspraakje heeft afgebeld of zelfs seks heeft afgeslagen om te kunnen gamen en een vijfde van de ondervraagden brengt tien uur per week al gamend door.

De volledige top twintig van games die volgens de onderzoekers je relatie kunnen bedreigen:

 1. Call of Duty
 2. Football Manager
 3. Grand Theft Auto
 4. FIFA
 5. Medal of Honour
 6. Halo
 7. Super Mario Brothers
 8. Gran Turismo
 9. Mario Kart
 10. Guitar Hero
 11. Assassins Creed
 12. Pro Evo Soccer
 13. Resident Evil
 14. World of Warcraft
 15. F1
 16. Red Dead Redemption
 17. Need for Speed
 18. Fallout
 19. Gears of War
 20. Angry Birds