1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uitgever Ubisoft heeft Michael Jackson: The Experience, voorzien van een speciale nieuwe soort antipiraterijmaatmethode. Als je een illegale versie van het spel speelt hoor je voortdurend een vuvuzelageluid en de in-game-hints ontbreken ook tijdens het spelen.

Een illegaal exemplaar van de game lijkt in het begin gewoon te werken, maar na een tijdje merk je al snel dat het niet helemaal klopt. Dit komt doordat Ubisoft gebruik heeft gemaakt van een nieuwe techniek om piraterij te voorkomen. Zo zul je de in-game-hints, die je toch zeker wel nodig hebt als je het spel wilt spelen, moeten missen. Dat heeft de website Tinycartridge.com in ieder geval laten weten. Ook zijn er verschillende YouTube-video’s geplaatst. De uitgever zelf heeft echter nog niets bevestigd over deze nieuwe maatregel, het idee zou van een bezoeker op de website Eurogamer.net gekomen zijn.

Door de onspeelbaarheid van het spel, wat je pas merkt als je de game echt opgestart hebt worden downloads als het ware ‘vervuild’ met onspeelbare games. Hierdoor zal het al snel onzeker worden of je een goede of slechte game downloadt. Deze beveiliging wordt alleen gebruikt bij de Nintendo DS-versie.