1 min

Gisteren lieten we al weten dat Google de Chinese overheid beschuldigd van het ontregelen van de Gmail dienst. Het ministerie van Buitenlandse zaken van de Chinese overheid heeft nu boos gereageerd dat het een onacceptabele beschuldiging is. De Chinese overheid ontkent dus iets met de problemen rond Gmail te maken te hebben.

De problemen rond de Gmail dienst zijn nogal vreemd, er is namelijk niet sprake van een volledige blokkade zoals de Chinese overheid weleens eerder heeft ingesteld. Veel Chinese gebruikers kunnen nu al weken niet inloggen in hun Gmail account, degene die wel in kunnen loggen kunnen echter weer geen e-mails verzenden. Volgens Google hebben ze het hele systeem nu al meerdere malen grondig nagekeken en draait alles gewoon zoals het zou moeten draaien. Volgens Google is de Chinese overheid verantwoordelijk voor het ontregelen van de dienst.

Als we de geruchten mogen geloven dan zou de Chinese overheid dit doen omdat er een oproep tot een revolutie zou zijn verzonden aan veel Chinezen vanaf een Gmail account. In de hoop eenzelfde situatie te kunnen creëren zoals in veel Arabische landen op dit moment.