1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google is opnieuw het doelwit geworden van verschillende pogingen tot inbraak op Gmail-accounts van onder andere Amerikaanse regeringsfunctionarissen, Chinese politieke activisten en journalisten. Dit maakte Google bekend op haar officiële website.

Volgens Google probeerde de hackers de inhoud en instellingen van gebruikers te wijzigen en probeerde zij achter wachtwoorden te komen door gebruikers op slinkse wijze uit de kast te lokken. Naast het gebruik van malware probeerde de hackers de gebruikers naar speciale websites te lokken. Google wist te melden dat de hackers werkzaam zijn vanuit China. Vermoedelijk hielden zij zich op in de provincie Jinan.

Volgens Google zouden er geen van de inbraakpogingen geslaagd zijn en zou er geen gevoelige informatie van haar gebruikers buit zijn gemaakt. De getroffen gebruikers zijn inmiddels door het bedrijf op de hoogte gesteld. Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid laten weten dat zij een onderzoek in gaan stellen naar de situatie. Een woordvoerder namens de Chinese overheid laat weten dat het land de beschuldigingen ongegrond en onterecht vindt.