MeeGO krijgt tweede leven via concurrenten Nokia

Hoewel het eerst leven van MeeGO eigenlijk nog moest beginnen, kunnen we nu al spreken over een tweede leven voor het mobiele besturingssysteem. MeeGO is een besturingssysteem voor mobiele apparaten dat ontwikkeld wordt door Intel en Nokia.

MeeGO krijgt tweede leven via concurrenten NokiaNu Nokia heeft besloten om zich helemaal te gaan toeleggen op Windows Phone is er voor MeeGO eigenlijk geen ruimte meer. De investeringen die Nokia wilde doen in MeeGO zijn flink terug geschroefd en worden nu ingezet op Windows Phone.

Intel heeft besloten om het mobiele besturingssysteem nog niet op te geven en wist LG Electronics en ZTE aan te trekken als nieuwe partners. Het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem krijgt hierdoor een tweede leven. Intel heeft nu een werkgroep gevormd waar Intel zelf, LG Electronics, het Chinese ZTE en China Mobile in zitten.

Al deze partijen zijn samen bezig om apparaten te ontwikkelen welke zullen gaan draaien op MeeGO. Hoewel er vaak wordt gesproken over smartphones zou dit besturingssysteem ook zeer geschikt zijn voor tablets en netbooks.

Nadat Nokia MeeGO de rug toegekeerde werden veel fabrikanten ineens geïnteresseerd, veel fabrikanten willen namelijk best meehelpen met het ontwikkelen van een mobiel besturingssysteem maar niet als één fabrikant een zeer dominante rol heeft. In het verleden werkte veel fabrikanten al samen met Nokia om Symbian te ontwikkelen maar dit verliep alles behalve vlekkeloos omdat Nokia enorm dominant was en dit leidde meer dan eens tot botsingen.

Er komt dit jaar nog wel één MeeGO toestel op de markt van Nokia, de ontwikkeling van dit toestel was al in een vergevorderd stadium en er werd besloten die investering niet helemaal weg te gooien. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dit het eerst en meteen laatst MeeGO toestel van Nokia.