Een groep oud-medewerkers van het Finse Nokia heeft een nieuw bedrijf opgericht, dat zal voortbouwen op het opensource MeeGo OS. Nokia gebruikte MeeGo enkel voor de Nokia N9, een toestel dat slechts in enkele delen van de wereld werd gelanceerd en al gauw werd afgestoten ten faveure van Windows Phone.

De N9 verdiende niet de aandacht van Nokia, omdat de Finnen zich wilden richten op de Lumia-reeks. De Lumia-reeks is voorzien van Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Er blijken destijds echter werknemers te zijn die wel geloofden in het kunnen van MeeGo OS en zij startten een nieuw bedrijf, genaamd Jolla.

Jolla maakte via de eigen Twitteraccount bekend dat het werk aan MeeGo wordt voortgezet en dat er nieuwe producten op komst zijn. Nokia N9-eigenaren zullen waarschijnlijk wel teleurgesteld worden, Jolla zal namelijk niet samenwerken met Nokia om support te leveren voor dat toestel. Hoe Jolla het voor elkaar gaat krijgen om eigen toestellen te maken is nog niet geheel duidelijk, het bedrijf maakt echter bekend dat het zal samenwerken met partners om het eerste product op de markt te zetten. Wie deze partners zijn wordt echter niet duidelijk.