2min

MeeGO, het besturingssyteem wat door Nokia en Intel wordt ontwikkeld kan rekenen op de interesse van wel één smartphone fabrikant. Alle andere lijken geen interesse te hebben in een nieuw avontuur. Nokia zou in eerste instantie flink gaan inzetten op MeeGo maar door de deal met Microsoft gaat Nokia nu volledig voor Windows Phone. Nokia zal naar verluidt slechts één MeeGo toestel op de markt brengen.

Doordat Nokia stopt met MeeGO en volledig instapt op Windows Phone kwam het gerucht in de wereld dat veel andere fabrikanten nu wel interesse zouden hebben in MeeGo. Eerder zouden zij bang zijn geweest voor de leidende rol die Nokia speelt bij de ontwikkeling van het besturingssysteem. Het zou daarmee teveel macht hebben, met het min of meer vertrekken van Nokia is dit probleem echter opgelost.

De CEO van Nokia, Stephen Elop heeft aan de Finse krant Helsingin Sanomat laten weten dat de interesse van andere fabrikanten erg tegenvalt. Volgens hem is er slechts één fabrikant geïnteresseerd in het besturingssysteem, de rest zou zijn afgehaakt.

Elop zei onder meer: "Er zijn gesprekken gevoerd met HTC, LG, RIM, Motorola en Samsung." Hij vermelde niet welke van deze fabrikanten nog interesse heeft in MeeGO. Volgens de geruchten is LG de enige overgebleven partij die nog interesse heeft. Dat is ook meteen de meest logische partij.

HTC doet het ontzettend goed met Android en haar Sense interface, Samsung doet het ook goed met Android en heeft daarnaast ook nog het mobiele besturingssysteem BADA. RIM is net op het punt om een degelijke versie van Blackberry OS uit te brengen. Dan blijven Motorola en LG over, waarbij de eerste naar verluidt ook al bezig is met een eigen besturingssysteem.

Of MeeGO nu een stille dood zal sterven is nog maar de vraag. Intel heeft ook flink geïnvesteerd in het besturingssysteem en lijkt druk op zoek te zijn naar nieuwe partners. MeeGO zou ook uitermate geschikt zijn voor tablets, wellicht dat Intel met MeeGO de tabletmarkt kan bestormen, die markt moet uiteindelijk nog verdeeld gaan worden.