Vanmorgen was de webversie van de Apple Store even offline, meestal is dat een teken dat Apple bezig is de webwinkel aan te voor nieuwe producten. Ook vandaag was dat het geval, Apple heeft een nieuwe variant van de 21,5 inch iMac toegevoegd. Het gaat om een goedkoper model met een minder krachtige processor.

De nieuwe 21,5 inch iMac gaat over de toonbank voor 1129 euro inclusief BTW. Voor dat geld krijgt de koper een iMac met een 21,5 inch-beeldscherm met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD). Aan de binnenkant heeft Apple gekozen voor een nieuwe Intel Core i5-processor uit de vierde generatie, de Intel Core i5-4260U. De kloksnelheid van deze chip is 1,4 GHz, met een Turbo van 2,7 Ghz en beschikt over twee cores en vier threads.

Verder heeft Apple gekozen voor 8GB aan werkgeheugen, een 500GB SATA-schijf welke optioneel kan worden geüpgraded naar 1TB voor 50 euro meer. Ook kan er gekozen worden voor een 1TB Fusion-drive of een SSD van 256GB, deze uitbreidingen kosten 250 euro.

Deze iMac beschikt niet over Intel Iris Pro Graphics of een aparte discrete videokaart, maar over een Intel HD Graphics 5000 GPU die in de Core i5-processor zit gebakken. De nieuwe iMac is 200 euro goedkoper dan het model dat voorheen te boek stond als de goedkoopste iMac. Voor die 200 euro heeft Apple wel redelijk wat van de specificaties afgeschaafd, maar een iMac is wel weer iets betaalbaar geworden.