3min

MSI lijkt de fabrikant te zijn die de stoute schoenen heeft aangetrokken en in staat is om een 10 inch tablet met Android 3.0 (Gingerbread) op de markt te brengen voor een prijs onder de 300 dollar. Het kiest hiermee voor een duidelijk andere strategie die nog weleens succesvol zou kunnen worden.

MSI laadt op dit moment op de Computex twee tablets zien, de WindPad Enjoy 7 en de WindPad Enjoy 10. De versies die het daar toont zijn echter nog niet de definitieve versies dus MSI zou nog het een en ander kunnen gladstrijken en verbeteren voordat deze tablets op de markt komen.

De WindPad Enjoy 10 is een 10.1 inch tablet met Android Gingerbread, de specificaties van de tablet zijn redelijk te noemen, een schermresolutie van 1024×768, 4GB opslagcapaciteit, 512MB RAM en een 27.3 WHr batterij. De tablet wordt aangedreven door een 1,2 GHz ARM Cortex A8 (single core) processor, zoals je wellicht opvalt kiest MSI niet voor het veel gebruikte nVidia Tegra platform, de specificaties die MSI hier gebruikt zijn duidelijk wat minder dan die van het Tegra platform maar zeker niet slecht.

Daar zit waarschijnlijk ook het geheim want de adviesprijs van deze tablet zal 299 dollar zijn, waarmee de tablet zo’n 100 a 200 dollar goedkoper is dan de tabletconcurrenten die wel nVidia’s Tegra chip gebruiken.

De tablet is volgens MSI prima in staat om 1080p video af te spelen en video op te nemen in 720p met een van de twee camera’s aan boord, welke voorzien zijn van twee megapixel.

Als we dan gaan kijken naar het kleine broertje, de Enjoy 7, dan kunnen we vaststellen dat dit een 7 inch tablet is welke een resolutie van 800×480 pixels ondersteund en ook voorzien is van een kleinere batterij, namelijk 17.3 WHr. Verder zijn de specificaties van de tablet identiek.

De massaproductie van deze tablets begint in juli en waarschijnlijk worden later die maand de eerste winkels in de Verenigde Staten voorzien van voorraad. Een maand later, waarschijnlijk eind augustus zal Europa volgen en zal de tablet ook hier beschikbaar moeten zijn. Dit zijn echter nog inschattingen het kan ook zijn dat de introductie iets uit loopt en we pas in september deze tablet in de winkel kunnen vinden.

Het enige mogelijk nadeel aan deze tablets is dat ze zijn uitgerust met Android 2.3 in plaats van Android 3.0. De laatst genoemde is speciaal door Google ontwikkeld voor tablets maar kent nog wat kinderziektes en is zeker niet zo stabiel als Android 2.3. Vandaar dat MSI de voorkeur geeft aan Android 2.3 omdat de compatibiliteit beter is en deze versie dus ook stabieler is. Het grote nadeel van tablets met Android 2.3 is dat Google niet toe staat dat de Android Market daarop wordt geïnstalleerd. Hierdoor is het aantal apps zeer beperkt, MSI heeft aan engadget belooft om een omweg te bedenken waardoor dit toch mogelijk was, waarschijnlijk via de webbased Android Market. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog onduidelijk.

Foto’s: Engadget