1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer is vandaag al vaker in het nieuws gekomen, ook nu komt het bedrijf weer met een aantal nieuwe producten, Acer heeft twee nieuwe Android-tablets aangekondigd die in april op de markt komen.

Acer heeft twee nieuwe tablet-computers aangekondigd, een 7- en 10-inch versie. Beide apparaten zullen op Google’s Android draaien, de tablets worden geplaatst in de Iconia-serie. Specifieke details over het apparaat zijn nog niet bekend, een aantal specificaties heeft de fabrikant echter al verklapt.

Zoals al verwacht zal de 10-inch versie de duurste uit de serie zijn, het apparaat heeft een resolutie van 1280×800 pixels en een HDMI-uitgang. Verder beschikt het apparaat over een dualcore-processor die een kloksnelheid van 1 GHz. meekrijgt. Ook zal er aan de voorzijde van het apparaat een 5 megapixel-camera geïnstalleerd zijn, waarmee het mogelijk is om op HD-kwaliteit beeld te bellen.

De 7-inch tablet heeft waarschijnlijk toch nog een iets snellere processor dan zijn broertje, deze Dualcore-processor zal geklokt zijn op 1,2GHz. De scherm-resolutie zal hetzelfde zijn als bij die van de 10-inch versie. Verder heeft Acer geen details meer bekend gemaakt, welke versie van het OS op de tablet geïnstalleerd gaat worden is nog niet bekend. Acer praat wel over een Android Tablet OS, dit zal dan waarschijnlijk Gingerbread worden. De tablets van Acer moeten in april 2011 op de markt komen, ook de prijzen zijn bij ons nog niet bekend.